Desi in ultimii ani, Bucurestiul a fost gazda tuturor Campionatelor Nationale, incepand cu copii de 10 ani si pana la Seniori, conducerea a Federatiei Romane de Tenis a decis sa organizeze toate aceste Campionate Nationale in alte orase la cluburi care indeplinesc toate conditiile de organizare a unei astfel de competitii. 

Tenis Club Pamira a fost considerat cel mai potrivit loc pentru desfasurarea Campionatelor Nationale de Juniori mari, pana in 18 ani, atat datorita conditiilor deosebite oferite dar si datorita calitatilor orasului Sibiu si nu in ultimul rand titlurilor de Campioni Nationali aduse la Sibiu de catre sportivii clubului Pamira.

Turneul a inceput Luni 6 Mai 2013 cu meciurile din Calificari. Desi in zi de sarbatoare, organizatorii turneului au facut mari eforturi pentru asigurarea celei mai competitive organizari.

Marti si Miercuri s-au desfasurat meciurile primelor tururi, pe 5 tablouri de concurs: Simplu si Dublu Baieti, Simplu si Dublu Fete, si Dublu Mixt.

”Ne bucuram de o prezenta foarte valoroasa” declara Directorul turneului, Marius Vecerdea,  „Atat la Fete cat si la Baieti, avem Juniori clasati intre primii 100 in clasamentele mondiale de Juniori. La Fete, numarul 24 mondial, Ioana Ducu de la Sportul Studentesc Bucuresti si numarul 54 mondial, Ioana Rosca, de la TC Craiova sunt principalele favorite la castigarea titlului national, iar la Baieti, Bogdan Apostol de la Dafora Medias (numarul 90 mondial) si Luca Tatomir de la TC Bucuresti (numarul 64 mondial) sunt principalii capi de serie”.

Nu mai putin de 5 Juniori ai clubului Pamira au luat si ei startul pe tablourile principale de concurs, la Baieti: Rares Ispas, Eduard Popa si Alex Stoica iar la Fete: Alexandra Nicoara si Amalia Beksi, cu speranta obtinerii de rezultate cat mai notabile intr-o companie asa de puternica.

” Se anunta Semifinale si Finale foarte disputate luand in considerare faptul ca si urmatorii capi de serie atat la Baieti cat si la fete sunt clasati aproape de Top 100 in clasamentele mondiale si cu totii se pregatesc intens pentru accesul la Rolland Garros si apoi Wimbledon”

” Deasemenea si-au anuntat prezenta la Finale, oficialitati de seama, precum Primarul Sibiului, Klaus Johannis si Presedintele Federatiei Romane de Tenis, George Cosac.

 

   Iata si programul meciurilor:

Vineri 10 Mai 2013: incepand cu ora 9:00 a.m. se vor desfasura sferturile de finala

Sambata 11 Mai 2013: la ora 10:00 – Semifinalele la Baieti

la ora 12:00 – Semifinalele la Fete

la ora 14:00 – Finala la Dublu Baieti

la ora 15:30 – Finala la Dublu Mixt

Duminica 12 Mai 2013: Ora 11:00 – FINALA BAIETI

Ora 13:00 – FINALA FETE

 

Ultima oră

Comentariul meu