Motivele pentru care atât bărbații cât și femeile cumpără ceasuri de marcă aparținând unor branduri celebre sunt diverse, de la notorietate, istoric, funcții, tipuri de mecanisme, etc.
În epoca noastră, telefoanele mobile, inteligente sau nu, au adus în prim plan și funcțiile de ceas, cronometru, calculator și altele derivate dar si accesorii care înlocuiesc ceasurile clasice. Acest lucru nu a dus însă la dispariția ceasurilor sau a interesului față de acestea. La fel cum se întâmplă și cu aparatele de fotografiat sau filmat, deși telefoanele mobile inteligente folosesc din plin aceste caracteristici, cu performanțe și funcții tot mai mari și complexe. Ceasurile nu sunt căutate doar pentru că arată ora exactă sau pentru că au funcții de cronometru, calculator sau pentru că sunt rezistente la apă și șocuri, nu, ci pentru că cele care aparțin unor branduri de lux oferă senzația apartenenței la o anumită clasă socială, la un club select și exclusivist de oameni, care își rezervă dreptul de a da mulți bani pe ceea ce ei consideră ca fiind lux, rafinament și un adevărat cult pentru tradiție, modernitate sau pur și simplu stil.
Ceasurile Fossil
Ceasurile Fossil, spre exemplu, sunt faimoase în lumea aceasta fascinantă, și vom analiza puțin motivele acestui renume. Marca aceasta americană a apărut în anul 1984 și a căpătat o notorietate mondială, vânzând ceasuri sub sigle diverse, precum Relic, Abacus, Zodiac, Misfit ș.a.m.d. Ei produc deasemenea și accesorii pentru alte branduri mari precum Diesel, Michael Kors sau Emporio Armani.
Aceste ceasuri folosesc două tipuri principale de mecanisme: quartz și automatice, pe lângă acestea se mai adaugă și modelele hibride de tip smartwatch, care sunt fabricate în parteneriat cu cei de la Citizen. Această a treia categorie are un look elegant dar conține conectivitate bluetooth, pedometru, măsurarea tensiunii arteriale, puls, distanță, alarmă, calitatea somnului și alte statistici interesante. Pe siturile care comercializează aceste ceasuri veți putea găsi o varietate impresionantă de modele, spre exemplu aici veți găsi peste 150 de tipuri de ceasuri Fossil.
Ceasurile Tissot
Marca Tissot este una elvețiană și aparține aceluiași club select de ceasuri premium. Această marcă a fost prima din Elveția care a produs în serie ceasuri de buzunar cu două fusuri orare disponibile, mai exact în anul 1853! După opt decenii, marca s-a remarcat din nou și a adus pe piață o altă inovație, ceasul antimagnetic, popular mai ales în Rusia. Tot ei patronează multe evenimente, concursuri sau competiții sportive, la capitolul cronometrare oficială. Vedetele din cinematografie și lumea politică preferă aceste ceasuri, și putem aminti aici pe cunoscutul Nelson Mandela, câștigătorul premiului Nobel pentru pace. Folosirea materialelor atipice este un alt atu al lor, spre exemplu ceasul mecanic din plastic. Tehnologia hi-tech nu este nici ea lăsată la o parte, ceasul Tissot fiind purtat și pe mâna celebrei actrițe Angelina Jolie, în filmul Domnul și Doamna Smith.