video - foto: copil de doi ani înecat într-o fosă septică în gușterița

Un băiețel de numai doi ani și jumătate a murit după ce a căzut în fosa septică din curtea casei în care locuia. Copilul a fost găsit chiar de mama lui, dar eforturile acesteia și ale medicilor sosiți la fața locului au fost zadarnice.video - foto: copil de doi ani înecat într-o fosă septică în gușterița

Băiețelul se juca în curtea casei, iar mama lui l-a lăsat nesupravegheat. După nici cinci minute aceasta spune că s-a panicat și a început să îl caute. L-a găsit însă fără suflare chiar în curtea casei în care aceștia stau cu chirie.

”S-a jucat în curte. Cinci minute nu a fost lângă mine. S-a dus în curtea cealaltă și a căzut în fosă. Când m-am dus cu vecina să îl scot l-am cunoscut după pulovăr. Eu l-am scos. I-am făcut respirație gură la gură, dar nu a avut niciun efect. Era mort. A căzut într-un canal acoperit cu un capac de tablă”, a povestit Stoica Tereza, mama copilului.

Vecinii familiei Branca de pe strada Podului, spun că au auzit țipete și au ieșit să vadă ce se întâmplă. Atunci au auzit că Gabriel, băiețelul cel mic al familiei, s-a înecat în fosa septică.

”Oameni muncitori. Soțul pune scocuri. Sunt oameni săraci. Sunt patru copii cu cel mort cu tot. Ei stau în chirie. Sunt din Mureș”, spune Neagu Dumitru.[nggallery id=841]

Anchetă socială după tragedie

Poliția a demarat o anchetă pentru a se stabili exact cum a ajuns copilul să moară înecat. Vorbim despre un copil un băiat în vârstă de doi ani și șase luni care a fost găsit de mama lui în fosa septică. Ambulanța a încercat să îl resusciteze însă fără succes. În urma cercetărilor se va stabili cu certitudine împrejurările în care copilul a decedat urmând a fi stabilită totodată și încadrarea juricidă a faptei”, a declarat Luciana Balteș, purtător de cuvânt la IPJ Sibiu.

Și cei de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sibiu au deschis o anchetă în acest caz și în funcție de concluziile acesteia vor decide dacă cei trei fraţi ai copilului vor mai rămâne lângă familie sau vor fi duși într-un centru de plasament. ”vrem să vedem dacă este vorba de o neglijență”, a spus purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu, Beatrice Muntean.

video: Bogdan Tătăroiu

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu