Anul acesta “Calea Crucii interconfesională” va avea loc în 30 martie, ora 17.00 cu pornire de la Biserica Sf. Ursula (Str. General Magheru, Nr. 38) şi va continua în imnuri creştine cu popasuri la Biserica Romano – Catolica, Capela Facultatii de Teologie Ortodoxa, Biserica Reformată, Biserica Evanghelică.
Tinerii ortodocși, evanghelici protestanți și neoprotestanți, reformați, greco şi romano-catolici se vor reuni în acest an într-un marş interconfesional menit să reamintească drumul spre Golgota al lui Isus. Pe parcursul pelerinajului, de la un lăcaş de cult la altul, tinerii vor purta o cruce din lemn pentru a marca împreună apropierea Sfintelor Sărbători de Paşti. Procesiunea „Calea Crucii pentru tineri” a devenit o tradiţie pentru oraşul Sibiu, iar anul acesta are ca motto: „Calea dreptati lui Dumnezeu.”
Anul acesta “Calea Crucii interconfesională” va avea loc în 30 martie, ora 17.00 cu pornire de la Biserica Sf. Ursula (Str. General Magheru, Nr. 38) şi va continua în imnuri creştine cu popasuri la Biserica Romano – Catolica, Capela Facultatii de Teologie Ortodoxa, Biserica Reformată, Biserica Evanghelica. Fiecare lăcaş de cult va fi un spaţiu de rememorare a patimilor Mântuitorului şi un loc de meditaţie.
Cu prilejul acestui eveniment se va realiza o colectă care se va îndrepta spre Cantina sociala a asociatiei Sf. Nicolae din Sibiu.
Ce este Calea Crucii
Calea Crucii este o devoţiune deosebit de cunoscută şi îndrăgită de poporul creştin, încă din secolele XIV-XV, fiind răspândită de călugării franciscani.
După Edictul de la Milano (313), nenumăraţi creştini au ţinut să meargă anual la Ierusalim în Săptămâna Patimilor lui Cristos pentru a parcurge drumul pe care Acesta L-a străbătut în zilele dinaintea morţii Sale.
Franciscanii au conceput şi au răspândit, în secolele XIV şi XV, devoţiunea Căii Crucii. Ei au avut ideea de a adapta această formă de meditaţie asupra Patimilor, cadrului obişnuit al majorităţii credincioşilor, pentru a permite celor săraci şi celor care nu puteau să ajungă pe Pământul Sfânt, să realizeze acelaşi drum ca şi pelerinii. Impreună cu credincioşii se rugau şi meditau la fiecare dintre aceste etape sau Staţiuni. Cu timpul, au adaptat această formă de meditaţie asupra Patimilor lui Cristos cu majoritatea creştinilor, în aer liber sau în lăcaşe de cult. În prezent, procesiunea Calea Crucii este o ocazie pentru creştinii de diferite confesiuni să celebreze ceea ce pe toţi îi uneşte.