cota de popularitate a lui obama a scăzut sub pragul de 50 la sută

Cota de popularitate a preşedintelui american Barack Obama a scăzut sub pragul de 50%, în urma creşterii preţului carburanţilor, oferindu-le adversarilor politici motiv de speranţă în alegerile prezidenţiale din noiembrie, potrivit unui sondaj publicat duminică.cota de popularitate a lui obama a scăzut sub pragul de 50 la sută

Sondajul, realizat pentru postul de televiziune ABC News şi cotidianul Washington Post, precizează că doar 46% dintre persoanele intervievate aprobă acţiunea preşedintelui Obama, faţă de 50% care o dezaprobă.

Aceste noi date contrazic un sondaj precedent, realizat în februarie, potrivit căruia 50% dintre americani aprobă acţiunea preşedintelui, faţă de 46% care se declară împotrivă.

Aprobarea de către preşedintele Obama a unei creşteri a preţurilor carburanţilor a oferit un motiv de speranţă adversarilor săi republicani în vederea viitoarelor alegeri prezidenţiale, potrivit sondajului.

Dacă aceste alegeri ar avea loc astăzi, 49% dintre alegători ar vota pentru Mitt Romney, care se situează în prezent pe primul loc în obţinerea învestiturii republicane, în timp ce Barack Obama ar obţine 47% din intenţiile de vot.

Ultima oră

Comentariul meu