În noaptea de marţi spre miercuri zeci de mascaţi din Sibiu, Bucureşti şi Alba  i-au luat pe sus pe cei 17 membri ai unei grupări desprinse din Clanul Tâmplaru, care a strâns sute de mii de euro din răpiri şi şantaj.

Mascaţii au descins la peste 20 de locaţii din Sibiu şi Cisnădie, fiind reţinuţi 17 membri ai grupării conduse de Marin Raica, zis Tantana, Opriş Burnete şi Marin Crăciun zis Stripăru’. Printre cei reţinuţi se numără şi Toma Lucian, unul dintre cei implicaţi în încăierarea care a dus la moartea unui tânăr de 30 de ani în ianuarie 2007, când au fost arestaţi cei din Clanul Tâmplaru.

Gruparea lui Santana este descrisă de anchetatori ca una foarte violentă şi nu mai puţin de 11 capete de acuzare sunt reţinute de procurori pentru cei 17 indivizi săltaţi marţi noaptea. Din 2007 şi până acum, sibienii din gruparea adunată în jurul lui Santana, Burnete şi Crăciun este suspectată de infracţiuni cum ar fi port fara drept de arme albe, lovire şi alte violenţe, vătămare corporală, lipsire de libertate în forma agravată,  ameninţări, şantaj, tâlhărie, distrugere, violare de domiciliu, încăierare şi ultraj contra bunelor moravuri.


Răpiri ca-n filme

Infractorii au obţinut peste 180.000 de euro din răscumpările plătite de două familii de oameni de afaceri pentru copiii lor, răpiţi. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, copiii minori au fost luaţi de pe stradă, legaţi ameninţaţi, dezbrăcaţi căraţi în portbagajul maşinii şi chiar azvârliţi din maşină în mers, în şanţul de la marginea drumului, când au fost eliberaţi.

Zeci de mii de euro găsiţi la pecheziţii

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la crimă organizată au găsit la percheziţiile efectuate la domiciliul interlopilor zeci de mii de euro şi o mulţime de arme albe, de la bâte şi cuţite, până săbii ninja. Răufăcătorii au fost luaţi prin surprindere şi nu au opus rezistenţă la reţinere. Câţiva dintre ei au reuşit să fugă, dar au fost prinşi în cursul zilei şi duşi la audieri la DIICOT Alba, urmând a fi prezentaţi spre dimineaţă instanţei Curţii de Apel cu propunerea de arestare preventivă.

Cuibul ingfractorilor: Night Club Lenis

Santana şi acoliţii lui sunt cunoscuţi şi ca gruparea de la Night Club Lenis, unde în urmă cu mai mult de un an a izbucnit un scandal, clubul fiind incendiat cu un cocktail Molotov. Deşi clubul nu a mai fost deschis de atunci, gruparea acontinuat să se adune aici ca să pună la cale loviturile. Acţiunea DIICOT-ului de marţi noapte a fost determinată de planurile interlopilor de a comite o nouă infracţiune de răpire şi şantaj.

[nggallery id=246]


[kaltura-widget wid=”98xtuu1evw” width=”500″ height=”440″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ align=”left” /]

[kaltura-widget wid=”m331jpqd68″ width=”500″ height=”365″ addpermission=”” editpermission=”” /]

Ultima oră

Participă la discuție

12 Commentarii

  1. ba claudiule pe ce te bazeti nu can varbesi asa crezi ca striparu ala e vrum smecher deosebit veziti de treba ta ca sar butea sa te muti depe dima aia tu esti un fraier eu cand eram an orasu ala smecher nu stiu ce sugea striparu tau da lasa case elibereaza pot si la parnai da astep afar sa fa iau pe amundoi pizdelor

    1. ba adi cine esti tu?de il faci p*** pe marius spunei in fata lasa nr de tel si cand scapa vedem cine este mai p***.sau esti un catelus care latra aiurea

  2. ba bitangilor vorbiti dracu mai frumos ca nu stiti cand ne vom intalni pe strazi si va vom muta la padure.de ce sunteti asa prosti si vorbiti de ce nu stiti?ati umblat voi cu noi sau nu am inteles?ati avut afaceri sau te miri ce cu noi?eu nu cred.asa ca mai bine mucles sa nu va para rau pentru ce vorbiti

  3. nu mai vb voi ca face parte din clanu tanplaru ca tanplaru nu avea nici un clan si nici urmasi nu au lasat va spun eu pt ca stiu tota istori an cazul tanplaru o fost un orgoliu prostesc atat tot si nici un clan,caci clanurile fac bani nu se ancurca cu mizeri destea

  4. bai nu mai vorbiti voi prosti ca poate va treziti in casa cu ei….:)) si atunci sa vdm cine pe cine…….va spun io sigur ca voi pierdeti!!!!!!!!!

  5. eu iam cunoscut si mi sau parut de treaba…..dak au facut rau asat nui bine ….dar ca oamenii sunt de nota 10 sa spun sigur….

  6. Colorata maine-i gata….niste mizerii de oameni. Altii care fura o gaina stau cu anii si astia isi fac de cap in libertate.